Hvad kræver det at passe godt på sine tænder?

Det behøver på ingen måde at gøres til en raketvidenskab at passe godt på sine tænder. Faktisk kan det gøres med ganske få huskeråd – og vel at mærke stadig være effektivt!

I samarbejde med Teamtand, som du finder på adressen https://teamtand.dk/, har vi fundet 3 gode råd, der hjælper dig med at passe godt på dine tænder.

Husk på! Det er meget vigtigt at passe på tænderne, da et sundt tandsæt er vigtigt for vores fysiske velbefindende samt vores sociale liv. Her kommer 3 gode råd, som du kan tage i brug med det samme.

 Brug tandbørsten morgen og aften

Du ved det godt. Du skal børste dine tænder både om morgenen og om aftenen. Dette skal du gøre, så du får en god start på dagen og får renset munden og tænderne inden sengetid. Desværre kan det være let at glemme – eller let at skynde sig at få gjort, hvormed man børster i 20 sekunder og stiller tandbørsten med god samvittighed. Men! Det er desværre ikke helt godt nok, hvis målet er at passe godt på tænderne.

Det du skal gøre, er at børste i minimum 2 minutter a gangen. Det skal du gøre, så du er sikker på at du kommer hele vejen rundt i din mund og får børstet alle dine tænder. Har du svært ved at børste længe nok ad gangen, så brug blot din telefon, hvor du indstiller en timer, så den tæller ned fra de 2 minutter. På den måde får du overholdt tiden og børstet grundigt.

Brug tandtråd – det gør en forskel

Når du har børstet dine tænder, er det altid en god ide at bruge tandtråd. Det er nemlig med til at fange det skidt, som din tandbørste ikke kan nå ind til. Dette er i mellemrummet mellem tænderne, hvor der let kan gemme sig gamle madrester m.m.

Det er desværre med til at give caries, hvis der ikke gøres noget ved det, ligesom det kan give problemer med dårligere ånde.

Brug derfor tandtråd minimum en gang dagligt – helst om aftenen, så du får renset skidtet ud og klargør tandsættet til en god nats søvn og en ny dag derpå.

Reducer sukkerindtaget og de syreholdige drikke

Bare rolig. Det er ikke forbudt at drikke sin morgenkaffe eller få en sodavand eller et stykke kage. Men har du et stort forbrug af sukkerholdige fødevarer eller drikke med en højere mængde syre, kan det gå ud over dine tænder. Vær derfor opmærksom på, at du får din væske primært fra vand, og at dine fødevarer følger kostrådene.