Sådan får du mere ro på arbejdspladsen

Vi ved alle sammen at støj er den ultimative koncentrations- og produktivitetsdræber på arbejdspladsen. Hver forstyrrelser stjæler 25 minutters arbejdstid – og støj giver hovedpine og kan endda føre til stress. I dag er det derfor en væsentlig faktor for ledelsen at der skal være ro og fred på arbejdspladsen, så alle medarbejdere har mulighed for fordybelse og koncentration. Læs med og find vores bedste tips til, hvordan du sikrer mere ro på arbejdspladsen.

Tænk på indretningen

Layoutet på arbejdspladsen kan sagtens være synderen, når det gælder støjniveauet – især hvis der er tale om et storrumskontor. Storrumskontoret fremmer selvfølgelig fleksibiliteten og samarbejdet, men det gør også meget svært at reducere støj. Når man skal indrette et storrumskontor, kan det derfor være en idé at overveje et mere aktivitetsbaseret arbejdsmiljø, hvor der både er områder til møder og brainstorming og steder til mere støjsvage aktiviteter og koncentreret arbejde. De fleste kontorer har ikke disse muligheder på grund af mangel på lokaler, men det kan afhjælpes med en telefonboks til kontor – eller endda flere rundt omkring. De kan nemlig fungere som alt fra mødelokaler til stillerum og bruges både internt og til møder med bl.a. samarbejdspartnere og kunder – og det fjerner presset fra støjen i storrumskontoret.

Vælg den rette inventar

Det kan også være møblerne, der er problemet. Moderne kontorindretning er generelt meget minimalistisk, og det betyder, at kontoret er indrettet med rene overflader, glatte gulve, få møbler og synlige lofter. Det kan virke pænt og indbydende, men det gør intet godt for støjniveauet. Der er nemlig ikke fokus på at vælge lydabsorberende materialer – og det bør der være fokus på. Heldigvis findes der en masse æstetiske muligheder for lydabsorberende indretning med f.eks. akustiske møbler.

Nyd godt af lydabsorbenter

Lokalet i sig selv kan selvfølgelig også være problemet. Det kan f.eks. være væggene eller gulvet, men det findes der også løsninger på. Hvis støjen forvilder sig lidt for meget rundt, kan man indrette kontoret med lydabsorbenter i form af akustikvægge eller skærmvægge. Man kan også skifte til et lydabsorberende gulv eller loft. Sidst men ikke mindst kan man også indrette lokalet med flere bløde elementer i form af gulvtæpper, gardiner og lignende, som også kan tage en del af støjen.